A legjobb és legegyszerűbb edzés


Az egyik legjobb és legegyszerűbb edzésmódszer, amivel formába hozhatjuk magunkat, a kerékpározás. Könnyű, nem igényel nagy anyagi áldozatot, az ízületeket kíméli és szinte bármilyen terepen nyeregbe pattanhatunk.
Kalóriaégető kerekek

Kerékpározással elsősorban a keringési rendszert, a szívet, az immunrendszert és az ízületeket tarthatjuk formában, de erősebb lesz tőle a lábunk és a fenekünk, sőt még a mély hátizmaink is.

Ha nagyon sportosak szeretnénk lenni, jó, ha tudjuk, hogy kétszer annyi időt kell a nyeregben töltenünk, mint mondjuk kocogással, ugyanis a kétkerekű sport kevesebb izmot mozgat meg, mint a futás. De már tíz perc kerékpározás is jobb a semminél!

A biciklizés kalóriaégetésnek sem utolsó. Már egy lazább tempójú tekerés is komoly energiákat hasznosít. Egy 60 kg-nál kisebb testsúlyú ember például 350 kalória körüli energiamennyiséget használ fel, ha legalább 15 km-t tesz meg egy óra alatt. Ugyanekkora távon egy 60-70 kg közötti személy már 420 kalóriát hasznosít!

Az állóképesség egyenes arányban javul a megtett kilométerekkel: minél több kilométert gyűjtöttünk a lábunkba, annál hosszabb ideig bírjuk majd a további terhelést.

Amire figyeljünk!

  • A 90 perces edzésekhez jó, ha van kéznél szőlőcukor, banán és sportital.
  • Kerékpározás közben a legfontosabb a tudatos és folyamatos folyadékpótlás, hiszen gyakran észre sem vesszük, mennyit izzadunk!
  • A legjobb regeneráló italok a fárasztó edzések után a friss gyümölcsből és tejből készült turmixok!
webbike.hu 2011 - Minden jog fenntartva
π